21 Aralık 2023 Perşembe BAŞKANLIK

Venezuela Büyükelçisi SGK’yı Ziyaret Etti


Venezuela Büyükelçisi SGK’yı Ziyaret Etti

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Freddy Eduardo Molina Gutierrez Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Raci Kaya’yı ziyaret etti.

Ülkemizde uygulanmakta olan sosyal güvenlik sistemiyle ilgili bilgi almak amacıyla SGK’yı ziyaret eden Büyükelçi Gutierrez’i makamında ağırlayan Başkan Kaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sosyal Güvenlik Mevzuatı ve Genel Sağlık Sigortası Sistemi (GSS) hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaya konuşmasında, ülkemizde 2008 yılında gerçekleştirilen reformla birlikte sosyal güvenlik alanındaki tüm düzenlemelerin uygulama birliği içerisine alındığını belirterek “Reformla birlikte sosyal güvenlik tek çatı altında birleşmeye başladı. Bu birleşme Kurum olarak bizim için de önemli bir adımdı. Uzun vadede vatandaşlarımıza özellikle emeklilik hakkı tanınması, emekli aylıklarının ödenmesi ve kısa vadede en önemli reform unsurlarından biri olan Genel Sağlık Sigortası’nın gerçekleştirilmesi ülkemizi bu alanda ileri seviyelere taşıdı” dedi.

SGK’nın sosyal güvenlik alanında dünyaya örnek olan önemli faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Başkan Kaya, “Sosyal güvenlik alanında ülkemizde son yıllarda yapılan reformlar, vatandaşın memnuniyetinin ön planda tutulduğu ve herkesin büyük bir hayranlıkla takip ettiği çalışmalar oluşturuyor. Vatandaşlarımızın nerdeyse tamamını GSS kapsamına alarak kendilerine en güzel ve en kaliteli hizmeti yerinde ve zamanında sunuyoruz. Kurum ayrıca vatandaşlarımızı Sosyal Güvenlik alanında hiçbir zaman mağdur etmeden iş kazası, meslek hastalığı, ihtiyarlık, ölüm ve maluliyet gibi riskli durumlarda sosyal güvence kapsamına alıyor’’ şeklinde konuştu.

Büyükelçi Gutierrez ise Türkiye ile sosyal güvenlik alanındaki bilgi alışverişinde bulunmanın kendileri için değerli olduğunu ifade ederek “Bu konudaki tecrübeleriniz bizim için çok önemlidir. Ziyaretimizin amacı Türkiye'nin tecrübelerini kendi ülkemize aktarmak ve kullanmaktır. Sosyal güvenlik konularında ikili iş birliğini geliştirmek isteriz.’’ ifadelerini kullandı.

Ziyarette ayrıca SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün de yer aldı.


Resim Galeri


Video Galeri